Meteen naar de inhoud

Wie zijn wij

De werkgroep Makers aan het IJ is geïnitieerd door vijf ondernemers in het creatief-ambachtelijke domein, die al lange tijd actief zijn in Noord. Sinds de eerste planvorming voor het nieuwe Hamerkwartier hebben zij ingezet op het integreren van de bestaande productieve cultuur in de nieuwe wijk. Namens de circa honderd kleine bedrijven en zelfstandige creatieven die zich in de werkgroep hebben verenigd, voeren zij overleg met de gemeente, het projectteam Hamerkwartier, omwonenden en projectontwikkelaars.

De initiatiefnemers

Sigrid van Essel

Schilder en chroniqueur van de stedenbouwkundige ontwikkelingen aan het IJ. Ze werkt deels in opdracht voor bedrijven en particulieren en maakt daarnaast ‘vrij werk’.

Monique Rietbroek

Partner bij Rietbroek Oudijn Ontwerpers, werkzaam op het gebied van (interieur) architectuur en de vormgeving van tentoonstellingen voor musea binnen en buiten Amsterdam.

Silvia Russel

Beeldend kunstenaar en onderzoeker. Initieert (inter)nationaal en in de wijk interactieve kunstprojecten. Werkt momenteel aan haar promotieonderzoek naar de rol van kunst in de zorg aan het Amsterdam UMC.

Jérôme Gommers

Tekstschrijver, dichter, prentenmaker. Schrijft communicatiemateriaal voor organisaties, debuteerde in 2019 bij uitgeverij Tijloos en maakt etsen, litho’s en ander grafisch werk.

Jay Tang

Vormgever, fotograaf en beeldend kunstenaar. Helpt organisaties met de ontwikkeling van hun visuele identiteit en communicatie. In zijn vrije werk maakt hij abstracte landschappen van alledaagse materialen.

Alle makers op een rij

Steun het initiatief

Laat je stem horen en steun ons door de petitie te ondertekenen. Hoe meer mensen des te krachtiger onze boodschap is!