
Maquette Hamerkwartier in de toekomst
Een videoweergave van de presentatie vind je hier:
Meer informatie over de toekomst van het Hamerkwartier:
Binnenkort ís het zover: dan wordt het Manifest van Makers aan het IJ aangeboden aan Saskia Groenewoud (dagelijks bestuur stadsdeel Noord) en mogelijk wethouder Economie Victor Everhardt (Centrale Stad). Een belangrijke stap, die Makers aan het IJ een gezicht en een stem geeft. Datum volgt…
We hadden de overhandiging groots willen vieren, in een feestelijke zaal opgetuigd met fraaie ambachtelijke producten die in het Hamerkwartier worden gemaakt. Corona echter gooit roet in het eten, dus de overhandiging vindt digitaal plaats. We maken er een fraai videoverslag van, dat je binnenkort hier kunt bekijken.
Tijdens de overhandiging lichten we aan stadsdeel en wethouder toe waar we voor staan en waarom we een Manifest hebben geschreven (kort gezegd: omdat het nieuwe Hamerkwartier niet zonder ons kan…).
Voorjaar 2021 wordt de concept-Investeringsnota vrijgegeven voor inspraak. Deze komt 6 weken ter inzage te liggen.
Maquette Hamerkwartier in de toekomst
Een videoweergave van de presentatie vind je hier:
Meer informatie over de toekomst van het Hamerkwartier:
Sigrid van Essel (vuurt de troepen aan)
Platform Hamerkwartier is een online platform dat de ontwikkelingen in de wijk gaat volgen en mensen en organisaties wil samenbrengen. Locatie Kromhouthal.
Meer informatie over het platform vind je hier:
Jérôme Gommers namens Makers aan het IJ
We maken duidelijk dat projectteam en gemeente ons nodig heeft om van het Hamerkwartier de ‘creatieve productiewijk’ te maken die hen voor ogen staat. En dat de inhoud van ons Manifest goed aansluit bij de ambitie van de gemeente.
Restauratieatelier van Eric Bernhard en Renzo Meurs
Het Projectteam krijgt inzicht in de diversiteit en de professionaliteit van de kleine bedrijven en zelfstandigen die vaak al lange tijd in het Hamerkwartier actief zijn.
Sleutelzin: “Wij willen de creatieve, ambachtelijke cultuur die hier is ontstaan, inzetten voor de ontwikkeling van het gebied.”
Het artikel vind je hier (op blz. 15):
Hoe combineren we in één gebied wonen en bedrijvigheid op een succesvolle manier? Hoe houden we het betaalbaar voor bedrijven en hoe richten we de openbare ruimte in? Een gesprek tussen het Projectteam Hamerkwartier en een grote groep eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers en adviseurs.
Silvia Russel, Sigrid van Essel en Monique Rietbroek
Hier werd de basis gelegd voor wat de werkgroep Makers aan het IJ zou worden.
v.l.n.r. Anika van de Water (Ongedeelde wijk), Aline Horlings (Gebiedsmakelaar Hamerkwartier), Erna Berends (Voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord, Ruimtelijke Ordening), Esther Lagendijk (Kunst en Cultuur), Sigrid van Essel (MahIJ), Silvia Russel (MahIJ)
Omdat de Cultuurtafel Noord deze instellingen al blijkt te vertegenwoordigen, besluit de werkgroep zich specifiek te richten op de integratie van de bestaande ambachtelijke cultuur in het nieuwe Hamerkwartier.
Vanaf dit moment richt de werkgroep zich nadrukkelijk op het hele Hamerkwartier: alle kleine creatieve ambachtelijke ondernemers zijn welkom om lid te worden van de werkgroep.
De groep dient een uitgebreide zienswijze in waarin het belang van de creatieve cultuur in de wijk en elders in het Hamerkwartier voor Noord wordt benadrukt.
Je kunt de zienswijze hier downloaden.
Eerste contact tussen Projectteam Hamerkwartier en de toekomstige Makers aan het IJ.