Meteen naar de inhoud

Levende Gevel

Deze gevel komt tot leven met een boodschap die voor iedereen is bedoeld. 

Jouw lichaam is van jou, en van niemand anders. Voel je vrij om jezelf te zijn. 

Ongeacht je leeftijd, huidskleur, genderidentiteit, of je culturele verwantschap. 

Echte plus-size personen zijn haast onzichtbaar in onze beeldcultuur, maar niet in dit magische bos. Er zijn vele routes in dit bos te ontdekken en de dieren kunnen helpen om je pad te vinden. De natuur van dit bos gaat over je eigen natuur. Op sommige momenten in je leven wil je misschien iets veranderen aan je lichaam of aan je uiterlijk. Of juist niet. Net wat jíj wil. 

Neem schoonheidsidealen en genderhokjes met een flinke dosis zout. Check eens of je eigen ideaalbeeld wel écht van jou is. Wat voor druk voel je? Hoe vrij voel jij je om helemaal te zijn wie je wil zijn?  

Filmpje

Dit filmpje is geproduceerd door: Benjamin Brasco

Conceptontwikkeling

Aan het werk

Maker

Amber Beernink

Novamber

Het was ontzettend leuk om deze jongeren te mogen begeleiden bij het buurtonderzoek, de conceptontwikkeling, de uitwerking van de ontwerpen en de uitvoering. Iedereen kon eigen kwaliteiten inzetten en zich ontwikkelen in het maakproces. We hebben het echt samen gedaan.

Als maker was het ook een interessant proces. Het is al inspirerend om te kunnen werken met bestaande elementen in de openbare ruimte. Maar dit project is uniek omdat we met kunst in de openbare ruimte ook sociale kwesties kunnen aankaarten, en daarmee de buurt mooier kunnen maken.

De jongeren

Nadia Grevi

Ik was toe aan iets nieuws, in creativiteit en sociaal. Ook wilde ik graag inspiratie delen. In MooiMakers heb ik geleerd dat een project een hobbelige golflijn is, samenwerken een uitdaging kan zijn, communicatie goud waard is en concrete ideeën als een soort regendruppels op je neervallen. Ik ben super trots op mijzelf!De jongeren

Berrit Bo Nederlof

Zelf heb ik gekozen om mee te doen aan MooiMakers omdat ik op mijn 17e een burn-out had gekregen. En ik iets zocht wat me weer mee liet doen aan de maatschappij. Ik zocht iets wat me interesseerde, ritme gaf en op mezelf leerde te vertrouwen. Achteraf gezien was MooiMakers hier echt perfect voor. Inmiddels doe ik een creatieve opleiding wat erg goed gaat en waar ik het erg naar mijn zin heb.

Met dank aan:

Benjamin Brasco (street art)
Peter Ernst Coolen (projectadvies)
Colin Vlaar, Skatecafé (beeldadvies)
Saskia de Wit (plantenadvies)
Melvin Stigter (beheeradvies)
Clemens Streng (Stichting Dock, De Valk)